איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

קראמבל תפוחים | Apple Crumble

בריטניהדגל

בריטניה

בשנים האחרונות מתנערת בריטניה מן הדימוי האפרורי (והשגוי!) של המטבח שלה ומציגה קולינריה עילית במיטבה. הודות לרב תרבותיות שהיא תוצאה של הגירה ססגונית  – בריטניה קיבלה חיזוק למטבחה הצנוע משלל מטבחי מחוזות הודו ודרום אסיה, באקזוטיקה ובתבלינים מאיי סיישל ואיי הים התיכון, וסיפקה בית חם לצמיחתם של שפים מצליחים וידועים כמו הסטון בלומנטל, ג'יימי אוליבר ומרקו פייר ווייט, שהכניסו לתוך הקלאסיקות המקומיות גם את ההומור והתחכום הבריטים שאין שני להם, תוך כדי הצדעה כנה למסורת.

 

בבריטניה גם תפוחי בר מרירים מעט משמשים למרקחת, והעולם כולו נוהה אחרי מאכלים פשוטים, עונתיים, מנחמים וביתיים, גם אם הם טומנים בחובם טוויסט קטן. מתכונים כאלו של בית, של אמא, אבא או סבתא, כמו זה של הקראמבל, הם כיום הדבר הלוהט ביותר בבריטניה אשר חוגגת את החזרה למטבח המסורתי.

אנג'וי יור מיל (enjoy your meal) ובתיאבון!

 

החומרים:

 

8 תפוחי עץ גרני סמית'

50 גרם חמאה

קורט מלח

120 גרם סוכר חום

קורט קינמון

 

לקראמבל:

300 גרם קמח

150 גרם חמאה קרה

קורט מלח

120 גרם סוכר חום

קורט קינמון

קורט אגוז מוסקט

קורט ציפורן

 

להגשה: גלידת וניל

 

6 תבניות אישיות או תבנית אחת משפחתית

 

 

הכנה:

  1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
  2. מגלענים את התפוחים וחותכים אותם לשמונה פלחים. מחממים במחבת את הסוכר עם החמאה וכשהסוכר נמס מוסיפים את התפוחים, המלח והקינמון. מנמיכים להבה ומערבבים כמה דקות עד שהתפוחים מתחילים להפריש נוזלים וכבר לא נראים שהם הולכים להישרף. מכסים את המחבת. אם אין לכם מכסה תואם אפשר לגזור נייר אפייה בקוטר המחבת ולהניח על התפוחים. מבשלים מכוסה עוד 10 דקות.
  3. בינתיים שמים את חומרי הקראמבל במעבד המזון ומעבדים בפולסים עד שמתקבלים פירורים דקיקים כמו חול. אפשר לערבב את החמאה בידיים לתוך החומרים היבשים.
  4. מסדרים את התפוחים המבושלים בתחתית תבניות האפייה. מכסים בפירורים בשכבה נדיבה ומכניסים לתנור לרבע שעה.
  5. מגישים חם עם כף גלידת וניל ליד או מעל.