איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

בצקניות תפוחי אדמה עם ברינזה | Bryndzove halusky

סלובקיהדגל

סלובקיה

סלובקיה שבמרכז אירופה, נוסדה ב-1993 עם התפרקות צ'כוסלובקיה. המדינה הקטנה והציורית הזו, משלבת היטב בין טבע ונופים עוצרי נשימה, לתרבות עירונית, חיי לילה ומסעדות. בגלל המיקום הגיאוגרפי וההיסטוריה המיוחדת, המטבח הסלובקי הושפע מאוד מהמדינות שגובלות בו, ובמיוחד הונגריה, צ'כיה ואוסטריה, אבל לסלובקים תמיד היתה דרך ומסורות ייחודיות להם.

הלוסקי היא אולי מנת הדגל המזוהה ביותר עם סלובקיה. הבצקניות הקטנות הן שילוב בין שפצלי האוסטרי או הגרמני עם הניוקי האיטלקי. את הבצק מכינים עם תפוחי אדמה מבושלים, ואז דוחסים אותו דרך חורים קטנים (כמו של פומפיה) לתוך סיר מים רותחים.

גבינת הברינזה הסלובקית היא עשירה בשומן ובטעם ועשויה חלב כבשים. ניתן להמיס אותה עם קצת ממי הבישול ומקבלים רוטב נפלא, חמצמץ מעט אך קטיפתי. במקור המנה מוגשת עם חתיכות קטנות של בייקון מטוגן. פה הצעת ההגשה היא עם בצל מטוגן ופריך.

 

דברה חוטה דו ידלה (dobrá chuť do jedla) ובתיאבון!

 

טיפ: כדאי לנסות להשיג מכשיר לשפצלי או דרך מולן-א-לגום (מועך פירה עם מנואלה מסתובבת) שיקלו מאוד את העבודה. אם אין לכם, השתמשו בפומפיה עם קלף. תתכוננו לעבוד.

 

החומרים:

4 תפוחי אדמה

2 כוסות קמח

1 כפית מלח

1 ביצה

120 גרם גבינת ברינזה

 

להגשה:

2 בצלים קטנים פרוסים

2 כפות קמח תופח

שמן לטיגון

 

 

הכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה כשהם שלמים ובקליפתם במים רותחים עד שהם רכים. מוציאים ומקלפים ומועכים לפירה. אתם צריכים 2 כוסות פירה.
  2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים אפשר להכין את הבצל המטוגן המיועד להגשה: מערבבים את טבעות הבצל הדקיקות עם הקמח ומטגנים בשמן עמוק עד שהן זהובות ופריכות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה.
  3. מערבבים את הפירה עם הקמח והמלח. אם הבצק שמתקבל מרגיש יבש מדי מוסיפים לו את הביצה. הוא צריך להרגיש רך ונוח מספיק כדי לגרר אותו דרך חורים של פומפייה, אבל לא נוזלי כמו בלילה.
  4. מחממים סיר גדול עם הרבה מים רותחים ומלח (בערך כף מלח עבור כל ליטר מים).
  5. באמצעות פומפיה וקלף פלסטיק או אם במקרה יש לכם מכשיר לשפצלי, מגררים כל פעם חתיכה אחת של בצק ישירות לתוך המים הרותחים. מערבבים מעט כדי לשחרר את הבצקניות שדבקו בקרקעית ומבשלים עד שהן כולן צפות. מסננים וחוזרים על התהליך עם כל הבצק.
  6. כשמסיימים מעבירים ¼ כוס ממי הבישול הרותחים לקערה ומוסיפים את גבינת הברינזה. מערבבים עד שהיא נמסה. יוצקים על הבצקניות המבושלות ומערבבים. מגישים חם, אפשר לפזר מעל קצת ברינזה נוספת וערימה יפה של בצל מטוגן ופריך.