איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

דג שפרוט כבוש | Kiluvõileib

אסטוניהדגל

אסטוניה

אסטוניה הקרירה והצפונית, נהנית לאורך כל השנה מהדגים השמנמנים שמספק הים הבלטי שלחופיו היא שוכנת. ההרינג והשפרוטים הם הדגים האידיאליים בתחילת ארוחה אסטונית, וכשמוסיפים להם גם לחם פומפרניקל כהה, מתקתק, עשיר ודחוס, שכבה עבה של חמאה משובחת וקצת תיבול, מקבלים עונג צרוף וקל למימוש מהיר.

את השפרוטים הכבושים אפשר למצוא במעדניות רוסיות בעיקר וטעמם מזכיר מעט את האנשובי, אבל מעודן בהרבה. דג שקל להתאהב בו ומנה מעולה לאירוח.

האד איסו (head isu) ובתיאבון!

 

טיפ: איך מכינים ביצה קשה מושלמת עם חלמון צהוב ומעט רך? מכניסים את הביצים לסיר עם מים רותחים בזהירות, וסופרים 10 דקות בדיוק. מעבירים למים קרים.

 

החומרים:

8 פרוסות לחם פומפרניקל

160 גרם חמאה איכותית

16 נתחים של פילה שפרוט

2 ביצים קשות

1/3 בצל סגול קצוץ

1 גבעול בצל ירוק קצוץ

קצת שמיר

מלח אטלנטי

 

הכנה:

  1. מורחים את פרוסות הלחם בשכבה נדיבה ממש של חמאה. לא לחסוך. ממליחים מעט.
  2. מניחים על כל פרוסה שני נתחים של דג. שמים מעל פרוסה או שתיים של ביצה קשה ומקשטים בשני סוגי בצל וקצת שמיר. ממליחים שוב מלמעלה. אוכלים בטמפרטורת החדר.