איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

טארט שזיפים | Quetschentaart

לוקסמבורגדגל

לוקסמבורג

המדינה הקטנטנה הזו זוכה שנה אחרי שנה בתואר די מעורר קנאה – המקום עם צריכת היין הגבוהה ביותר בעולם. יש תואר יפה מזה? לוקסמבורג שוכנת במרכז אירופה והיא אחת המדינות הקטנות ביבשת. המטבח שלה, מפאת קוטנו, מושפע עמוקות ממטבחי שכנותיה, אולם מצליח, לאור שגשוגה של המדינה לייצר מנות-חותם משל עצמו. המטבח הלוקסמבורגי הוא שילוב יפהפה בין זה הכפרי, הכבד והגס מעט של גרמניה, לזה המעודן והמלוטש של צרפת.
טארט השזיפים הוא אחת המנות הקלאסיות של המדינה וחלק מחגיגות הסתיו שבה, אז מגישים אותו בכל מאפייה. את הטארט מכינים משזיפים מיוחדים הדומים לשזיפי "שגיב" המקומיים השחורים-סגולים ואובליים המופיעים בסוף הקיץ. אל דאגה, אפשר להכין גם עם שזיפים מתוקים אחרים.
הטארט מאוד פשוט ובסיסי וכדאי להשקיע בו שיצא יפה. מכינים תחתית קלתית פריכה ועליה מניחים את הפרי החתוך וזהו. הפרי מפריש קצת נוזלים וטעמו מתרכז, ועליו נהוג לבזוק מעט סוכר או להגיש עם קצת קרם או שמנת ליד. טעים, קלאסי ויפה.

גודן אפטיט (Gudden Appetit) ובתיאבון!

החומרים:
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
1 ביצה
260 גרם קמח
1 כף מים קרים
קורט מלח
8 שזיפים מגולענים ופרוסים

להגשה: אבקת סוכר או שמנת

 

הכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. שמים במעבד המזון עם להב הסכין את החמאה, הסוכר, הביצה, הקמח והמלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלים פירורים גדולים. לעיתים צריך להוסיף עוד כף אחת של מים קרים.
3. מעבירים למשטח מקומח מעט ומהדקים את הבצק לכדי כדור. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כעשרים דקות.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח (וכדאי גם לקמח אותו מלמעלה שלא ידבק למערוך) ומרפדים תבנית טארט. מהדקים את הבצק לשוליים ומסירים את העודפים (הכי נוח לעבור פעם אחת עם המערוך על התבנית וכך לחתוך אותם).
5. מנקבים את תחתית הבצק במספר מקומות עם מזלג, מניחים מעל נייר אפייה ומשקולות אפייה או קטניות יבשות כלשהן, ושולחים לאפייה עיוורת של 15 דקות בתנור.
6. כשהבצק אפוי וזהוב בהיר מוציאים אותו החוצה ומסדרים מעליו את השזיפים הפרוסים. מחזירים לתנור ל15 דקות נוספות.
7. מגישים עם אבקת סוכר או שמנת