איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

טרמיסו | Tiramisu

איטליהדגל

איטליה

הניסיון לתמצת את אמנות המטבח האיטלקי בכמה משפטים נועד לכישלון. העולם כולו יודע זאת. העושר של המטבח האיטלקי משתווה רק לפשטותו, הודות לשימוש בחומרי גלם מעולים ובריאים. אם נציין את המנות שפרסמו את המטבח האיטלקי בכל העולם, נחטא למנות אחרות שלא הזכרנו, אך ברור שכיום אפשר למצוא בנקודות הנידחות ביותר על פני כדור הארץ פיצה מהבילה, צלחת ספגטי ברוטב עגבניות ובזיליקום או פרוסת טירמיסו.

נתמקד לרגע בטירמיסו, אולי הקינוח האיטלקי המפורסם ביותר. גדולתו טמונה במרכיביו – הם נרכשים מוכנים ולכן אין צורך באפייה.

הקינוח הומצא באמצע המאה ה-20 בצפון-מזרח איטליה. הוא מייצג את הסינתזה המושלמת של המטבח האיטלקי – הגאונות הקולינרית שביצירת מנה מופלאה בעזרת 4-5 מרכיבים ולא יותר. עדות להצלחתו היא העובדה שכמעט כל מסעדה תגיש אותו בגרסה משלה, אך המתכון הקלאסי דורש רק קרם מסקרפונה, ביצים טריות ביותר, בישקוטים, אבקת קקאו וקפה. נשתמש ביסודות אלה כדי להכין טירמיסו אותנטי, לא אפוי, טעים באופן שערורייתי. רק לידיעתכם, הביטוי "טירמיסו" פירושו "הרם אותי למעלה!".

 

בון אפטיטו (buon appetito) בתיאבון!

 

טיפ: ודאו שהטירמיסו שלכם לא מתוק מדי – טעמו המריר של הקפה ומתיקות המסקרפונה צריכים להיות מורגשים בו-זמנית בכל טעימה.

 

 

החומרים:

4 חלמונים

100 גרם סוכר

500 גרם גבינת מסקרפונה

100 מ"ל שמנת מתוקה

24 עוגיות לשונות חתול

90 מ"ל אספרסו חזק במיוחד

60 מ"ל ליקר קרם וויסקי או אייריש קרים או ליקר קפה או אפילו אמרטו

קקאו לא ממותק לפיזור מלמעלה

 

הכנה:

  1. בקערת המיקסר מקציפים ביחד את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר עד שמתקבל קצף בהיר מאוד ואוורירי. מעבירים את הקצף לקערה אחרת ושמים בקערת המיקסר את המסקרפונה עם השמנת המתוקה ויתר הסוכר ומקציפים גם אותם.
  2. מערבבים 1/3 מקצף המסקרפונה עם קצף הביצים כדי להשוות מרקמים. מוסיפים את יתר קצף המסקרפונה ומקפלים פנימה.
  3. מערבבים בקערה רחבה את האספרסו עם הליקר. טובלים כל עוגיה משני צדדיה באספרסו ומסדרים בשכבה אחת בתבנית עם שוליים גבוהים. אם כל העוגיות נכנסו, יוצקים מעליהן את הקרם אבל שומרים בצד 1/3 מהכמות. אם לא, יוצקים חלק מהקרם, מסדרים מעליו עוד עוגיות טבולות בקפה ועליהן את יתר הקרם (למעט 1/3 מהכמות). משטחים את הקרם מלמעלה.
  4. מעבירים את יתר הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול ורחב וזולפים תלוליות של קרם מעל הטירמיסו.
  5. מכסים בזהירות בניילון ושולחים למקרר לכמה שעות להתגבשות.
  6. לפני ההגשה בוזקים מלמעלה כמות יפה של קקאו לא ממותק.