איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

כופתאות בצק במילוי פירות | Kynuté Knedlíky

צ'כיהדגל

צ'כיה

כל מי שסייר בצ'כיה, הבחין בוודאי באבות המזון הטעימים שלה: כופתאות, בשרים ובירה.

האגמים הרבים מניבים קרפיונים באיכות טבעית נפלאה, אבל העיקר כאן הוא ריבוי הבצקים הממולאים – מלוחים ומתוקים.

כופתאות הסבסטקובה קנדליקי ממולאות בפרי טרי וחלקן במילוי ריבת השזיפים הצ'כית הדחוסה, הפובידל. לכל הגרסאות נהוג לצוות את החבורה הדקדנטית האוסטרית שיודעת איך לפנק את הכופתאות שלה: חמאה, פירורי לחם, סוכר ופרג. אי אפשר לטפס גבוה מזה בסולם העונג הצרוף.

הפירות הטריים שבתוך כופתאות הקנדליקי משתנים בהתאם לעונה: משמשי, שזיפים קטנים, דובדבנים או תותים. העיקר להוציא את החרצן שאף אחד ברגע האמת לא יאבד עליהם שן J

 

דובראו צ'וט ('Dobrou Chut) ובתיאבון!

 

טיפ: חפשו פירות קטנים קטנים שקל לגלען. גם שזיפים מיובשים מגולענים ילכו פה יופי! והמנה תשמח לתוספת נדיבה של שמנת חמוצה עם סוכר לצידה.

 

החומרים:

2 כוסות קמח

1 ביצה

2 כפות חמאה נמסה

½ כוס חלב

קורט מלח

 

16 משמשים ממש קטנים או פרי אחר, מגולענים!

 

להגשה:

50 גרם חמאה

4 כפות פירורי לחם

1 כף סוכר חום

 

 

הכנה:

  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את הביצה והחמאה הנמסה ולשים עם וו הלישה. מוסיפים את החלב והמלח ולשים עד שמתקבל בצק חלק ורך. עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים לו לנוח חצי שעה.
  2. ממלאים סיר עם מים ומביאים אותם לרתיחה. אפשר להמליח את המים מעט.
  3. מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות קטנות ופותחים כל חתיכה ליריעה בעובי 2-3 מ"מ. שמים במרכז את הפרי שבחרתם ואורזים אותו היטב עם הבצק. אל דאגה! הבצק גמיש ונוח ומותאם למשימה. מגלגלים מעט בין שתי ידיים כדי לתת לכופתאות צורה יפה.
  4. שולחים את כדורי הבצק למים הרותחים לשמונה דקות.
  5. בינתיים במחבת גדולה ממיסים את החמאה ומוסיפים את פירורי הלחם והסוכר. מסננים את כדורי הבצק המבושלים מהמים ומוסיפים אותם למחבת עם החמאה. מקפיצים מעט כדי שהם יעטפו בחמאה ופירורים ואוכלים חמימים. אפשר להוסיף עוד סוכר או אבקת סוכר במידת הצורך.