איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

מאפה בצק במילוי גבינה | Zagorski Štrukli

קרואטיהדגל

קרואטיה

טינה קרצה (Tina Krce), שגרירה בפועל בשגרירות של רפובליקת קרואטיה: "המטבח הקרואטי הוא שילוב בין קולינאריה ים-תיכונית למטבח מרכז אירופאי, החושפים את אופיה הרבגוני האמיתי של המדינה – זהו כנראה התיאור המדויק של העושר של האוכל הקרואטי. יש כל כך הרבה מטעמים משמן הזית הנהדר, יין מעולה, גבינות צאן נפלאות, פירות ים ודגים, בשר מעודן ועד קינוחים אופייניים.

היום אני מזמינה אתכם לטעום את מנת הזגורסקי סטרוקלי המסורתית, שהיא מאפה בצק דק במילוי גבינה. מקור המנה הזו הוא באיזור היפהפה שבצפון מערב המדינה, והיא אחת האהובות עלי ביותר. כדאי לכם לנסות ולהכין אותה פעם אחת בעצמכם!

דובר טק (Dobar Tek) ובתיאבון!"

טיפ: אם כבר ארגנתם את המטבח שלכם למבצע הזה, כדאי להכין כמות כפולה של בצק ולהקפיא את הסטרוקלי אחרי שלב החליטה ולפני האפייה. אחר כך תוכלו לאפות לעצמכם מנות אישיות מהירות יותר ונפלאות לא פחות.

החומרים:

לבצק:

6 כוסות קמח

5 ביצים

1 כף שמן

קורט מלח

450 מ"ל מים

למילוי:

1 ליטר גבינת קוטג' (4 חבילות)

4 ביצים

1 חבילה שמנת חמוצה עשירה

2 כפיות מלח

100 גרם חמאה מומסת

לסיום:

1 ליטר שמנת מתוקה

200 גרם חמאה מומסת

 

 

הכנה:

  1. מכינים את הבצק ביד או במיקסר. במיקסר שמים את כל החומרים ומעבדים לבצק חלק מאוד. אם מכינים ביד, מנפים את הקמח על משטח נקי, יוצר במרכז שקע גדול ושמים בו את הביצים, השמן והמים. מתחילים לעבוד מהחוץ פנימה בזהירות עד שהמים נספגים בקמח ואפשר להתחיל ללוש אותו. לשים עד שהבצק חלק ומופיעות בו בועות. מניחים לבצק לנוח עשרים דקות.
  2. מערבבים את כל חומרי המילוי. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  3. פורסים בד גדול ונקי על משטח גדול כמו שיש או שולחן אוכל. מפזרים על כל הבד כמות נדיבה של קמח. שימו לב שבמקומות שאין קמח הבצק ידבק לבד ואתם תשנאו את היום שבו נולדתם.
  4. שמים את הבצק על המשטח ומפדרים מלמעלה בהרבה קמח. מתחילים לעבוד עם מערוך ולאט לאט משטחים ומרדדים את הבצק עד שהוא ממש דק. אפשר למתוח גם עם הידיים.
  5. מורחים את הבצק בשכבה נדיבה של חמאה ומפזרים את המילוי במרכז הבצק ומורחים עם כף גדולה.
  6. מתחילים לגלגל באמצעות הרמת הבד בחלק שקרוב אליכם. זאת הדרך הטובה ביותר לגלגל את כל הסטרוקלי ביחד והיא פחות מסובכת ממה שהיא נשמעת.
  7. חותכים את הסטרוקלי לכמה מקטעים באורך התבנית/תבניות שלכם ומסדרים אותם בתבנית בשכבה אחת. אם צריך שימו בכמה תבניות.
  8. יוצקים על הסטרוקלי את השמנת עם החמאה. היא צריכה לכסות את הבצק לחלוטין. אורזים באלומיניום ושולחים לתנור לחצי שעה. מסירים את האלומיניום ואופים פתוח עוד עשרים דקות או עד שהסטרוקלי זהובים ואתם תשתגעו אם לא תאכלו אותם מיד.