איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

מאפה חלומי | χαλούμι πίτα

קפריסיןדגל

קפריסין

באי הקטן שבים התיכון, תחת שמש מעט יבשה יותר מזו המוכרת לנו היטב בחודשי הקיץ הארוכים, מתקיים המטבח הים תיכוני של קפריסין. בין טברנות כפריות ורשימות אינסופיות של צלוחיות מֶזֶה מתחלפות, תראו כמעט תמיד את אחד מסמליה של קפריסין: עלי גפן וענבים, עצי זית, חצילים ופלפלים, בשר כבש ותבשילי קדירה עם ניחוחות של סבתות מקומיות, המון עשבים וירק, ומעל הכל, תמיד תמיד, החלומי.

 

החלומי היא הגבינה האופיינית ביותר של קפריסין, בעלת מרקם גמיש ומיוחד וטעם עוצמתי, וניתן לאכול אותה קרה או חמה (בגריל או מטוגנת).

 

גבינת חלומי נחשבת לגבינה חצי קשה והיא מיוצרת בקפריסין כבר מאות שנים. כדי שתיחשב כגבינת חלומי אמיתית עליה להיות עשויה מחלב כבשים או חלב עיזים. יחד עם זאת במחלבות הגדולות והמתועשות יותר מכינים אותה לא אחת מחלב פרה או משילוב בין שלושת סוגי החלב.

נהוג להוסיף מעט מנטה יבשה לחלומי שמאוד מתאימה לה, וחיי המדף שלה ארוכים במיוחד.

נהוג להגיש חלומי עם לחם טרי, עגבניות וזיתים שחורים.

מאפה החלומי מתקבל קצת כמו לחם עשיר עם ריח נפלא. הולך מצויין עם יוגורט צאן וירקות טריים עם שמן זית.

קאלי אורסקי (Καλή όρεξη) ובתיאבון!

 

החומרים:

1 כוס שמן זית

5 ביצים

1 כוס חלב

4 כפיות נענע קצוצה

3 כוסות חלומי מגורדת על פומפיה

2 כפות אבקת אפייה

3 כוסות קמח

קורט מלח

 

 

הכנה:

  1. מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית עגולה בקוטר 34ס"מ ומפדרים אותה בקמח.
  2. מערבבים בקערה גדולה את השמן, הביצים, החלב, הנענע והחלומי עד שמתקבלת בלילה.
  3. בקערה נוספת מערבבים את הקמח עם המלח ואבקת האפייה.
  4. מוסיפים את הקמח לבלילה בהדרגה (כל פעם 1/3 כוס) ומערבבים. ממשיכים להוסיף עד שמתקבל מרקם שהוא בין בצק רטוב לבלילה סמיכה מאוד. מעבירים לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור. אופים כשעה או עד שהמאפה זהוב.