איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

מרק דלעת |

סלובניהדגל

סלובניה

גב' ברברה סוסניק, שגרירת סלובניה בישראל: "הגסטרונומיה הסלובנית מייצגת את התרבות העשירה, המגוון הגיאוגרפי וההשפעות הסגנוניות השונות, אשר כולם באים לידי ביטוי ביחד בצלחת סלובנית אחת טעימה ובלתי נשכחת.

האוכל הסלובני משלב מטעמים מפתים מהים התיכון, נגיעות של מרכז אירופה ואת הטוב ביותר שיש למטבח הפאנוני להציע. השפים הסלובניים המוכשרים, זוכים בפרסים בינלאומיים, יודעים לשלב בין מאכלים מסורתיים לשיטות בישול מתקדמות וטרנדים עולמיים. בין השפים שלנו יש את אנה רוס (Ana Roš) אשר זכתה בתהילה חוצת גבולות כשזכתה בתואר השפית הטובה בעולם לשנת 2017. אנחנו מזמינים אתכם להכיר קצת מהמטבח הסלובני דרך המתכון הפשוט והטעים למרק דלעת סתווי".

 

המתכון המקסים הזה למרק דלעת, הוא בדיוק מה שצריך פה כשמתחילים כל הירקות הכתומים הנפלאים של הסתיו. בשווקים אפשר למצוא היום דלעות יפניות בינוניות בגודלן שטעמן אדמתי ועמוק ומתקתק והן מתאימות למשימת המרק הסלובני באופן מיוחד. תוספת השמנת הופכת את המרק לחלק וקטיפתי. אם תרצו מרק ללא מוצרי חלב, תוכלו לערבב פנימה בקילוח דק שמן זית איכותי שיעשיר את המרק ויפתח את טעמיו.

דובר טק (Dober tek) ובתיאבון!

 

טיפ: כדאי לנסות ולהשיג שמן גרעיני דלעת ולזלוף אותו מעל המרק. הצבע הכהה וטעמו המיוחד יקפיצו וישדרגו את המנה לשיאים חדשים.

 

החומרים:

500 גרם דלעת

1 ליטר מים

500 מ"ל ציר ירקות (מתכון קצר מצורף)

30 גרם חמאה

1 בצל קטן, פרוס

2 שיני שום, פרוס

2 כפות שמנת חמוצה עשירה

150 מ"ל שמנת מתוקה

מלח

פלפל

מעט אגוז מוסקט

קצת שמן זית לקישוט

 

 

לציר הירקות:

5 גזרים קלופים וקצוצים גס

2 בצלים קלופים וקצוצים גס

חופן פטרוזיליה (אפשר רק גבעולים ולהשתמש בעלים לסלט)

½ כרישה חתוכה גס

1 כף פלפל שחור שלם

מעט שמן זית

2 ליטר מים

 

 

הכנה:

  • מכינים את ציר הירקות: מחממים מעט שמן בסיר. מוסיפים את כל הירקות ומבשלים תוך כדי בחישה כחמש דקות. מוסיפים מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה. מסננים. אפשר להוסיף עוד פקעות וירקות שיש בבית: דלעת, שומר, שורש פטרוזיליה, סלרי, בטטה. לא כדאי להוסיף תפוח אדמה. את הציר אפשר להקפיא בכיף.
  • מכינים את הדלעת: מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות קטנות. שמים בסיר ומכסים במים עם קצת מלח. מבשלים על להבה בינונית עד שהדלעת מתרככת. מועכים את הדלעת עם מזלג או במעבד מזון. מוסיפים את ציר הירקות ומערבבים.
  • בזמן שהדלעת מתבשלת, מחממים במחבת את החמאה ומוסיפים את הבצל. מבשלים על להבה בינונית עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הבצל המטוגן, השום, השמנת החמוצה והשמנת המתוקה למרק הדלעת. מתקנים תיבול.
  • מקשטים לפני ההגשה בקצת שמן זית או שמן זרעי דלעת ואפשר להוסיף גם קרוטונים.