איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

פונץ' אפרסקים | Pfirsichbowle

גרמניהדגל

גרמניה

שש עשרה מדינות מהוות את גרמניה, ובשל כך קשה לבחור במאכל שיגדיר את המדינה כולה. מטבחי בווריה והחוף הבלטי, ארץ הריין והמוזל והרי היער השחור – בכולם מטפחים היום את החקלאות המקומית וכרמי היין שלהם. המטבח הגרמני הכבד והעמוס בשומן, אשר התבסס על חוות קטנות – השתנה בשנים האחרונות ללא היכר, וכיום הוא מציע מעדנים איכותיים, קלים, אורגניים, נכונים סביבתית ועתירי ירק ופרי.

הפונץ' הגרמני המשלב בין פירות טריים ואלכוהול הוא תוצר של הרובעים העתיקים בכל עיר ואיתם חגי היין והפרי. היופי במשקה הזה שהוא כמעט לא ממותק וטעמו המפותח הוא מפרי אמיתי, ללא כל חומרי טעם סינתטיים. המשקה לא דומה בשום צורה לשיכר אפרסקים מוגז קנוי, טעמו מעודן ומתוחכם, ומושלם לקיץ הישראלי.

שימו לב שמצורף גם מתכון ללא אלכוהול עבור מי שנוהג!

 

פרוסט (Prost) ולחיים!

 

החומרים:

 

1.5 ק"ג אפרסקים

5 כפות סוכר

750 מ"ל (1 בקבוק) יין לבן או רוזה

1 ליטר סודה

750 מ"ל יין מבעבע

 

הכנה:

  1. חוצים את האפרסקים ומגלענים אותם. שמים בקערה גדולה ומפזרים עליהם את הסוכר.
  2. מניחים לאפרסקים ולסוכר לעמוד יחד חצי שעה, ואז מוסיפים את היין, הסודה והיין המבעבע ושולחים למקרר לכמה שעות עד ההגשה.

 

גרסה ללא אלכוהול

הסוד כאן הוא שכל החומרים יהיו מאוד מאוד קרים!

החומרים:

200 גרם סוכר

750 מ"ל מים

500 גרם אפרסקים

500 מ"ל מיץ מנגו או פסיפלורה טבעיים

250 מ"ל מיץ לימון

250 מ"ל מיץ תפוזים

750 מ"ל סודה

הרבה קרח

 

הכנה:

  1. שמים את המיצים השונים במקרר מאחורה כדי שיהיו קרים קרים.
  2. שמים בסיר את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר ומרתיחים שוב. מבשלים יחד 5 דקות ואז מסירים מהאש ומקררים.
  3. חוצים את האפרסקים ומגלענים אותם. חותכים לטריזים ומוסיפים למי הסוכר. מצננים במקרר לארבע שעות.
  4. מעבירים לקערה עם הרבה קרח, מוסיפים את כל המיצים הקרים והסודה הקרה.