איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

דגים על הגריל | Ψάρι στη σχάρα

יווןדגל

יוון

"אחד המתכונים האהובים עלי, שהוא קיצי במיוחד, הינו 'דגים על הגריל'", אומר שגריר יוון בישראל, מר קונסטנטינוס ביקאס, "זו מנה שמתאימה במיוחד אחרי רחצה בים האגאי ויכולה להיות מלווה ביין לבן צונן (12 מעלות). מדובר בהנאה קולינארית יוונית המוכרת עוד מימי הומרוס. אני ממליץ לבחור באחד מסוגי הדגים הבאים: דניס, פארידה, לוקוס לבן או לוקוס אדום, במשקל של 400 גרם לקילו כל אחד.

צלייה על האש היא משימה שמחייבת זהירות יתר. הפחמים חייבים להיות חמים דיים כך שידו של הצולה לא תוכל להחזיק מעמד מעל הרשת יותר משתי שניות.

יש להניח את הדגים בגובה 12-10 סנטימטרים מעל הפחמים אחרי שהומלחו ונמשחו בשמן זית משני הצדדים. יש להבריש בשמן גם את הרשת כך שהדגים לא ידבקו. דגים שמשקלם בין 600-500 גרם מצריכים צלייה של כ- 10 דקות מכל צד, בזמן שדגים שמשקלם בסביבות הקילו, מצריכים צלייה של כרבע שעה מכל צד.

הופכים את הדגים ומוציאים אותם מהאש בזהירות כך שעורם לא ידבק אל הרשת".

 

קאלי אורקסי (καλή όρεξη) ובתיאבון!