איחוד של טעמים

מסע קולינארי ברחבי האיחוד האירופי

קוסקוס דולסה – קוסקוס מתוק עם פירות יבשים | Cuscús Dulce

ספרדדגל

ספרד

מתכונים מסורתיים ומטבח גורמה חדשני שוכנים להם יחדיו בספרד עם שפים עטורי פרסים הזוכים להכרה ברחבי העולם. מקורו של המטבח הספרדי המודרני בתחייתן של מסורות עתיקות יומין מחבל הארץ הבסקי. כמה עשורים מאוחר יותר, הגסטרונומיה הספרדית יכולה להתפאר בכך שכבשה את העולם, תחת הנהגתם של השפים הספרדים, הן המסורתיים והן החדשניים שבהם, עם המתכונים יוצאי הדופן והיצירתיים שלהם. היום, ספרד בהחלט נמצאת על המפה של הקולינריה העולמית.

קוסקוס דולסה, הקוסקוס המתוק, הוא דוגמא למטבח הספרדי המסורתי שהתפתח בקרב יהדות ספרד העתיקה. מרכיבי המטבח הספרדי היהודי המסורתי כוללים סלטים, ירקות ועלי גפן ממולאים, שמן זית, עדשים, פירות טריים ויבשים וחומוס.

 

מנת הקוסקוס המתוקה עם הפירות היבשים שלפניכם יכולה בקלות להחליף ארוחת בוקר, לשמש כתוספת למנה עיקרית או כקינוח לכל דבר. את הפירות היבשים מבשלים עד שמתקבל סירופ סמיך אשר ישמש כרוטב, ומסדרים אותם יפה סביב ערימת הקוסקוס. אפשר להוסיף לכל החגיגה המופלאה הזאת גם בננות או תפוחים מוקורמלים שישתלבו נהדר.

 

בואן פרובצ'ו (Buen provecho) ובתיאבון!

 

 

 

החומרים:

350 גרם קוסקוס מהיר הכנה מוכן לפי הוראות היצרן

250 מ"ל מים

100 גרם סוכר חום

1 כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט

½ לימון סחוט

100 גרם משמשים מיובשים

100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

100 גרם צימוקים

100 גרם אגוזי מלך

 

להגשה: אבקת סוכר וקינמון

 

 

הכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. כדאי להוסיף מעט מלח ושומן (שמן זית עדין או חמאה).
  2. בינתיים שמים בסיר את המים עם הסוכר החום, האגוז המוסקט והקינמון ומבשלים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים בשלמותם. מנמיכים להבה ומבשלים יחד כרבע שעה או עד שנוצר בסיר רוטב סמיך.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את הלימון. מערבבים היטב.
  4. להגשה: מסדרים את הקוסקוס על צלחת ומפזרים מסביב את הפירות היבשים המבושלים. בוזקים קצת אבקת סוכר וקינמון מלמעלה.